Dominion – file de poveste (4)

Agonia omului crestea cu fiecare bucata de carne pe care calaul i-o smulgea cu fierul inrosit in foc.

De ce? De ce? La inceput fusese un racnet neomenesc, dar acum nu mai era decat un suflu plapand, ca si viata ce ii mai ramasese.

Erau mineri si duceau o viata aspra, cateodata nemiloasa. Dar era viata pe care o stiau din tata in fiu si nu isi imaginau alta. Vestile ajungeau greu la ei, asa ca linistea lor trista fu tulburata de zvonul ca intre seniorul caruia ii apartineau si cel vecin a izbucnit o razboi aprig, pe care stapanul lor era pe cale sa il piarda. Se spunea ca vor fi vanduti si ca satul va fi ras de pe fata pamantului.

Au fost multi care au ras si au ascultat zvonurile ca pe o poveste numai buna la o bardaca de bere bruna. Altii, printre care si el, le-au dat ascultare si s-au adunat la miez de noapte, cand au hotarat sa se impotriveasca pana la moarte oricui le-ar fi amenintat libertatea.

Cele mai rele temeri au parut a se adeveri cand un om cu privirea iscoditoare a inceput sa dea inconjur satului, chiar si prin partile cele mai muntoase si mai greu de strabatut. Cand s-au intalnit din nou la miez de noapte, n-a fost nevoie sa vorbeasca prea mult. Au rupt cateva aschii, pe una au scurtat-o si au tras la sorti.

Calaul se apleca peste victima ca sa vada daca mai e vreo urma de suflare in el si il auzi murmurand: De ce? De ce?

– Taran prost. Omul pe care l-ai omorat era un trimis al Inaltimii sale care isi pusese in gand sa vada cum sa va faca un drum si sa va scoata din salbaticia in care traiti. Tu o sa ajungi hrana pentru caini, iar satul tau imputit o sa dispara.

Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: