The Thief of Bagdad

The Thief of Bagdad e un joc hotesc. Fara a fi complicat, are darul de a-ti fura timpul, de care uiti jucandu-l, si de a-ti subtiliza energia intelectuala, pe care o consumi, incercand sa fii un talhar mai iscusit decat ceilalti.

Atmosfera exotica e captivanta si, chiar daca o parte a jocului se bazeaza pe carti, ceea ce implica o doza consistenta de hazard, componenta strategica a The Thief of Bagdad, reprezentata de mutarea hotilor si gardienilor, ofera destule invataminte pentru viata reala:

– inveti sa te descurci cu ce resurse ai si sa nu iti mai blestemi afurisitul de ghinion, care nu iti ofera victoria pe tava

– iti dai seama ca, daca esti in frunte la inceputul cursei, nu inseamna neaparat ca o vei si termina in aceeasi ipostaza

– intelegi sa gandesti pe termen lung si nu doar ademenit de perspectiva unui castig imediat si temporar (un hot pitit intr-un palat care deocamdata nu te intereseaza poate face minuni mai tarziu)

– exersezi capacitatea de nu executa o manevra doar de dragul de a face ceva; a sti sa te infranezi e o virtute egala cu cea de a sti cand sa actionezi

Faptul ca nu dureaza foarte mult contribuie la cea mai mare calitate a The Thief of Bagdad: e palpitant (din cauza asta il incadrez la categoria jocuri de actiune, si nu la cele de strategie).

Departe de mine gandul de a incuraja infractionalitatea :), dar parca merita sa intri din cand in cand in pielea unui maestru al faradelegii, care conduce o echipa de hoti unul si unul (precum George Clooney in Ocean’s Eleven).

Reclame

4 comments so far

 1. Di Adi on

  Ei, asa da. Acesta este intr-adevar un boardgame tare, desi cred ca trebuia sa faci trecerea un pic mai lina, prezentand mai inainte alte 2 clasice: Risk si Settlers of Catan.
  Conform Adiometrului, acest joc are nota 9!
  Imi place f mult la el faptul ca trebuie sa combini f bine gandirea strategica cu adaptarea imediata la schimbarile care se petrec. Degeaba iti faci un plan pt turul urmator, pt ca fiecare jucator care urmeaza dupa tine va schimba configuratia din castele in functie de propriul interes.

 2. iulianf on

  Ai punctat foarte bine, Di Adi, ideea ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ, sau mai bine zis, castele.
  Jucand Thief of Bagdad, am constatat ca sunt un pic inchistat in planuri facute anterior. Oricat de frustrant a fost sa descoper asta, macar am un punct de plecare :P.

 3. […] povestiri arabe, povestiri orientale, Saadi, The Thief of Bagdad, Topkapi | Cand vine vorba despre The Thief of Bagdad, automat te gandesti la 1001 de nopti, cu toate povestile sale care ne-au incantat de cand suntem […]

 4. […] boardgames craiova, boardgames romania, hotul din Bagdad, joc cu hoti, The Thief of Bagdad The Thief of Bagdad e un joc hotesc. Fara a fi complicat, are darul de a-ti fura timpul, de care uiti jucandu-l, si de […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: